ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    roklen24.czDo čeho investovat v době války?

    Do čeho investovat v době války?22. 4. 2024 • Na základě všeho, co se událo od okamžiku, kdy Rusko napadlo Ukrajinu, vzniká zejména v Evropě obrázek válečné ekonomiky, jejímž přirozeným důsledkem je fiskální expanze a nejspíš i setrvalá inflace. Součástí proměnlivého geopolitického prostředí je i obchodní politika a zdrojem nejistoty a inflace jsou i rostoucí třenice mezi Evropou/Spojenými státy a Čínou. Výrazně proexportně orientovaná čínská ekonomika znamená, že tato země provádí politiku, která je v rozporu s národní bezpečností Evropy a Spojených států. Postupem času tak předvídatelně poroste význam celní a průmyslové politiky.

    2 minuty čtení na roklen24.cz

    zlato.czZlatá pandemie pochází z Číny, míní agentura Bloomberg

    Zlatá pandemie pochází z Číny, míní agentura Bloomberg22. 4. 2024 • Letošní vzestup ceny zlata nad 2 400 dolarů za unci zaujal globální trhy. Podle agentury Bloomberg za tím stojí Čína, největší světový spotřebitel drahého kovu. Obvykle o titul největšího kupce zlata soupeří s Indií.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czDenní shrnutí: Zlato klesá o více než 2 %, USDJPY se vyšplhal na nové 34leté maximum!

    Denní shrnutí: Zlato klesá o více než 2 %, USDJPY se vyšplhal na nové 34leté maximum!22. 4. 2024 • Příliv zpráv na začátku nového týdne byl velmi slabý. Absence další eskalace na Blízkém východě vytvářela tlak na a...

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZLATO klesá o 2 %

    ZLATO klesá o 2 %22. 4. 2024Zlato a další drahé kovy dostávají na začátku nového týdne hit. ZLATO se obchoduje o 2 % níže, PLATINU a PALLADIUM klesají o 0,8-0,9 %, zatímco STŘÍBRO propadá téměř o 5 %! Za stažením nejsou žádné jasné zprávy. Americký dolar dnes není ani silný

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czPodle banky RBC zlato vyšplhalo příliš vysoko

    Podle banky RBC zlato vyšplhalo příliš vysoko21. 4. 2024Zlato se v pátek ustálilo nad 2 390 dolary za unci po dosažení maxima 2 417 dolarů v obavách z odvetného úderu Izraele, který však Iránu jen naznačil, čeho se má obávat. Na druhé straně zlato čelilo tlaku silných ekonomických údajů z USA například u maloobchodních tržeb nebo průmyslové výroby. Ani jestřábí komentáře několika představitelů centrální banky, že úrokové sazby zůstanou delší dobu restriktivní, však nevystrašily zlato natolik, aby neskončilo týden s dvouprocentním ziskem.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    seznam.czOnline kalkulačka: Vyplatí se spoření do zlata?

    21. 4. 2024 • Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

    1 minuta čtení na seznam.cz

    moneymag.czZlatá horečka? V investicích je potřeba se žlutým kovem zachovat chladnou hlavu

    Zlatá horečka? V investicích je potřeba se žlutým kovem zachovat chladnou hlavu20. 4. 2024 • Sportovní hodnota zlaté medaile, kterou vyhráli čeští hokejisté, je jen těžko vyčíslitelná. Kdyby byla ale místo křišťálu skutečně celá ze zlata, tak by při svých úctyhodných 250 gramech a dnešních cenách měla hodnotu téměř 430 tisíc korun. Ještě loni by její cena byla přitom o pětinu nižší. Zlato letos láme rekordy a opět poutá pozornost investorů. Co zvážit, když chcete žlutý kov využít ke zhodnocení úspor, a proč vše nesázet na zlatou kartu?

    5 minut čtení na moneymag.cz

    zlato.czTajemný kupec zlata objeven?

    Tajemný kupec zlata objeven?20. 4. 2024 • Sedmkrát za deset dní překonala cena zlata absolutní rekordy. A začalo pátrání po příčině. Stopy se rozběhly dvěma směry. Londýnský The Telegraph zamířil do Ruska, Číny a Íránu, států, jež operují ve vzájemné shodě, podporují agresivní ultranacionalismus jako prostředek k přežití svých režimů a snaží se využít výhody diktatur proti samolibým demokraciím Západu.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czCeny zlata překonaly hranici 2400 dolarů na základě zpráv o izraelských úderech na Írán

    20. 4. 2024 • Ceny zlata v pátek v asijském obchodování prudce vzrostly a přiblížily se rekordním hodnotám poté, co zprávy o izraelských útocích na Írán zvýšily poptávku po bezpečných útočištích, zejména v souvislosti se zhoršující se situací na Blízkém východě.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czPolicie vypátrala pachatele loupeže zlata na letišti v Torontu

    Policie vypátrala pachatele loupeže zlata na letišti v Torontu19. 4. 2024 • Devět lidí bylo zatčeno a obviněno z loňské loupeže zlata a hotovosti v hodnotě téměř 24 milionů dolarů z nákladového terminálu torontského letiště. Šokující loupež zlatých cihel o váze 400 kilogramů spolu s dvěma miliony dolarů v hotovosti se stala přesně před rokem a policie dlouho nemohla pachatele dopadnout. Akce provedená v Torontu byla šestou největší loupeží zlata v historii.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    iprima.czSopka každý den vychrlí zlato v hodnotě 145 tisíc korun. Sebrat se vám ho ale nepovede

    Sopka každý den vychrlí zlato v hodnotě 145 tisíc korun. Sebrat se vám ho ale nepovede19. 4. 2024 • Pokud bychom ještě nakrátko měli zůstat u naznačovaného bohatství, 80 gramů zlata odpovídá přibližně hodnotě 145 tisíc korun, což zní pořád poměrně lákavě. Vyděleno běžnou pracovní dobou, Erebus by si vaší snahu získat kompletní denní přísun zlata ohodnotil zhruba na 18 tisíc korun za hodinu. Bavíme se ale v čistě teoretické rovině, protože sesbírat zlatý prach vyvržený sopkou je v podstatě nemožné.

    1 minuta čtení na iprima.cz

    zitrek.czZlato stoupá, bitcoin klesá: Reakce útoku na Írán

    Zlato stoupá, bitcoin klesá: Reakce útoku na Írán19. 4. 2024 • Po možném izraelském útoku na Írán se trhy ocitly v pohybu. Zvýšená geopolitická nestabilita vedla k růstu cen tradičních aktiv, jako je zlato a švýcarský frank, zatímco akciové indexy a kryptoměna bitcoin vykazovaly pokles.

    1 minuta čtení na zitrek.cz

    patria.czPerly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu

    Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu19. 4. 2024 • Hlavní stratég Goldman Sachs Peter Oppenheimer toho od akciových trhů v dohledné době moc nečeká. Tom Forte z Maxim Group podobně uvažuje o akciích Applu a má pro to tři hlavní důvody.

    1 minuta čtení na patria.cz

    irozhlas.czEkonomka Švihlíková: Zlato je bezpečný přístav. Růstu jeho ceny nahrává inflace i geopolitická nejistota

    Ekonomka Švihlíková: Zlato je bezpečný přístav. Růstu jeho ceny nahrává inflace i geopolitická nejistota18. 4. 2024 • „Roli hraje očekávané snížení sazeb ve Spojených státech americkou centrální bankou. Růst cen zlata je možné vysvětlit i tlakem na dedolarizaci, který nabývá na síle,“ vysvětluje Švihlíková.

    2 minuty čtení na irozhlas.cz

    ekonom.czZlato je na rekordu. Přesto se v nejisté době válek čeká růst

    Zlato je na rekordu. Přesto se v nejisté době válek čeká růst18. 4. 2024 • Když ceny zlata překonaly hranici 2400 dolarů za troyskou unci (31,1 gramu) a dostaly se na historické maximum, nebyla to novinka. Rekordy tato komodita atakuje neustále. Jiná věc je rychlost, s jakou cena vylétla. Ještě v lednu se pohybovala lehce nad dvěma tisíci dolarů za unci. Záhy se ale...

    3 minuty čtení na ekonom.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).