ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czZlato za cenu 3 000 dolarů je jen otázkou času

    5. 4. 2024 • Stabilní inflace v USA a dobré ekonomické údaje donutí Federální rezervní systém pokračovat v agresivní měnové politic...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    e15.czRanní check: Ceny zlata a kakaa trhají rekordy. Banky slaví poplatkové žně

    Ranní check: Ceny zlata a kakaa trhají rekordy. Banky slaví poplatkové žně5. 4. 2024 • Akcie technologické Nvidie se možná díky svému více než osmdesátiprocentnímu letošnímu růstu staly kultem, ještě podstatně zajímavější investiční příběh se ale dal paradoxně najít v hrnku s kakaem. Nejrychleji zdražující komodita světa dala investorům jen od ledna vydělat téměř dvouapůlnásobek vkladu, a za poslední rok pak dokonce takřka 260 procent. Cenový boom je výsledkem souběhu unikátních tržních hrozeb v kombinaci s poptávkovým šílenstvím mistrů čokolády. Ti se totiž obávají, že do svých cukrovinek nezískají dostatek klíčové výrobní suroviny, a raději nakupují kakao v předstihu. A to doslova za každou cenu. 

    3 minuty čtení na e15.cz

    echo24.czJedno aktivum trhá rekordy: zlato

    5. 4. 2024 • Když se podíváme na finanční trhy posledních dnů, málokteré aktivum – až na jedno – vykazuje v jakémkoliv ohledu nějak extrémní pohyb:

    5 minut čtení na echo24.cz

    prahanadlani.czJedno aktivum trhá rekordy: zlato

    1 minuta čtení na prahanadlani.cz

    zlaterezervy.czZlato zůstává silné navzdory rostoucím úrokovým sazbám (pravidelná zpráva)

    Zlato zůstává silné navzdory rostoucím úrokovým sazbám (pravidelná zpráva)4. 4. 2024 • V současné době zažíváme jakousi anomálii - drahé kovy rostou navzdory rostoucím výnosům dluhopisů. "Někdo velký" nakupuje bez ohledu na tradiční vnější faktory.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    stream.czPilíšek: Cena zlata by do čtyř let měla stoupnout minimálně na 3 000 USD za unci

    Pilíšek: Cena zlata by do čtyř let měla stoupnout minimálně na 3 000 USD za unci4. 4. 2024 • Investoři, kteří nakupují fyzické zlato průběžně, se samozřejmě při stoupající ceně mohou zdráhat. Má smysl čekat i na drobné výkyvy ceny níže, typicky se ale situace řečí pravidelnými nákupy, vysvětluje Roman Pilíšek ze společnosti ZLATÉ REZERVY. Shrnul také hlavní faktory za prudkým růstem ceny zlata (plánované uvolňování měnové politiky Fedu, geopolitické konflikty a s nimi související nejistota, nákupy zlata centrálními bankami) a nabídl svůj názor na možný další vývoj kurzu žlutého kovu. Boj s inflací podle něj ani zdaleka nemusí být u konce, pokud Fed bude snižovat sazby tak, jak naznačuje.

    1 minuta čtení na stream.cz

    dumfinanci.czZlato roste, ale proč?

    Zlato roste, ale proč?4. 4. 2024 • Cena zlata dosáhla nového historického maxima a stále roste. V době psaní článku se pohybovala mezi 2280 až 2300 dolarů za trojskou unci. Je to překvapivý vývoj, protože od poloviny roku 2020 do konce října 2023 zlato stagnovalo. Mnozí se domnívají, že zlato dohání inflační vlnu, ale tento pohled je zavádějící.

    2 minuty čtení na dumfinanci.cz

    seznamzpravy.czPozor na zlatou horečku. Vydělat na ní chtějí i nekalí prodejci

    Pozor na zlatou horečku. Vydělat na ní chtějí i nekalí prodejci4. 4. 2024Zlato dále zdražuje a posouvá svá historická cenová maxima. Odborníci však varují, že investovat do zlata v období, kdy je jeho cena nejvyšší, nemusí být nejlepší nápad. Navíc varují před takzvanými „šmejdy“ na trhu.

    1 minuta čtení na seznamzpravy.cz

    e15.czCena zlata vystoupala do historických výšin. Vyplatí se do drahého kovu investovat i nyní?

    Cena zlata vystoupala do historických výšin. Vyplatí se do drahého kovu investovat i nyní?4. 4. 2024Zlato letos dosahuje nových a nových rekordů. Tento týden se jeho cena vyšplhala až nad 2300 dolarů za troyskou unci, od začátku roku tak posílilo už o přibližně 11 procent. Kdo nakoupil na podzim zlaté slitky nebo vložil peníze do burzovně obchodovaného fondu kopírujícího cenu zlata, zhodnotil svou investici dokonce o čtvrtinu.

    1 minuta čtení na e15.cz

    novinky.czCena zlata poprvé překonala hranici 2300 dolarů

    4. 4. 2024 • Cena zlata pokračuje v lámání rekordů, poprvé v historii překonala hranici 2300 dolarů (54 000 korun) za troyskou unci (31,1 gramu). K jejímu růstu přispívají vyhlídky na snižování úrokových sazeb ve Spojených státech.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    idnes.czZlato zlomilo další rekord. Překonalo metu 2 300 dolarů za troyskou unci

    1 minuta čtení na idnes.cz

    finex.czZlato láme rekordy! Jak do něj nejsnáze investovat?

    Zlato láme rekordy! Jak do něj nejsnáze investovat?4. 4. 2024 • Inflace a geopolitické nepokoje zvyšují cenu zlata. Odborníci tvrdí, že poroste i dál. Je tedy rozumné do něj nyní investovat? A jak na to?

    2 minuty čtení na finex.cz

    newstream.czZlato nezastavuje. Jeho cena vystoupila až na nové rekordní maximum

    Zlato nezastavuje. Jeho cena vystoupila až na nové rekordní maximum4. 4. 2024 • Cena zlata pokračuje v lámání rekordů, poprvé v historii překonala hranici 2300 dolarů (téměř 54 tisíc korun) za troyskou unci (31,1 gramu). K jejímu růstu přispívají vyhlídky na snižování úrokových sazeb ve Spojených státech.

    1 minuta čtení na newstream.cz

    investicniweb.czRůst ceny zlata jako výraz nedůvěry trhu k Fedu

    Růst ceny zlata jako výraz nedůvěry trhu k Fedu3. 4. 2024 • Americká centrální banka letos i přes některé signály odolnosti inflace razí holubičí monetární politiku. Skepse trhu vůči americké centrální bance tedy, zdá se, roste a projevuje se to v rally na trhu se zlatem. Je možné, že Fed dále ztrácí kredibilitu.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    finex.czZlato pokořilo další rekord! Vyplatí se do něj ještě investovat?

    Zlato pokořilo další rekord! Vyplatí se do něj ještě investovat?3. 4. 2024 • Cena zlata je na novém vrcholu, ale někteří odborníci se domnívají, že dál poroste. Zamysleme se společně nad jeho začleněním do portfolia.

    2 minuty čtení na finex.cz

    mesec.czZlato má nový rekord. Co s ním, když je jeho cena na vrcholu?

    5 minut čtení na mesec.cz

    hn.czVe světě propukla zlatá horečka. Důvodem je úprk investorů do bezpečí a obavy z návratu inflace

    Ve světě propukla zlatá horečka. Důvodem je úprk investorů do bezpečí a obavy z návratu inflace3. 4. 2024 • Pokračující ruská agrese na Ukrajině, letecký útok na íránský konzulát v syrském Damašku, problémy čínského realitního sektoru a zejména obavy investorů z návratu inflace pomáhají cenám zlata k překonávání nových a nových rekordů. Ve středu se tak už jedna unce zlata (31,1 gramu) prodávala za...

    1 minuta čtení na hn.cz

    hlidacipes.orgInvestor Brůna: Proč mě cena zlata nechává chladným a v stříbru je potenciál

    Investor Brůna: Proč mě cena zlata nechává chladným a v stříbru je potenciál3. 4. 2024 • KOMENTÁŘ. Zlato k počátku dubna překonalo rekord. Dosáhlo ceny 2276 dolarů (54 tisíc korun) za unci. Od poloviny února posílilo o téměř patnáct procent. Oproti říjnu 2022 vzrostlo o 38 %. Důvod? Mnozí investoři věří, že americká centrální banka brzy sníží úrokové sazby. Na vrcholu jsou také americké akcie i bitcoin. To, že nahoře jsou zároveň akcie

    2 minuty čtení na hlidacipes.org
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).