ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czCo vyhnalo cenu zlata tak vysoko?

    Co vyhnalo cenu zlata tak vysoko?20. 3. 2024 • Proč je dnes zlato tak drahé? Co bude s kovem dál? Jasné otázky mají poměrně jasné odpovědi. V březnu cena zlata prudce vzrostla a dosáhla rekordu 2 195 dolarů za unci. Tento prudký skok investory překvapil.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    novinky.czV ruském zlatém dole zůstalo uvězněno 13 horníků

    20. 3. 2024 • Ve zlatém dole Pioněr v ruské Amurské oblasti došlo k závalu. Spojení se třinácti horníky, kteří se v pondělí večer v době neštěstí nacházeli pod zemí, se do úterního rána nepodařilo navázat, informuje ruský list Kommersant.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    zlaterezervy.czTrh se zlatem: tento průlom je zatím jednoznačný, zvrátí FED trajektorii zlata? (pravidelná zpráva)

    Trh se zlatem: tento průlom je zatím jednoznačný, zvrátí FED trajektorii zlata? (pravidelná zpráva)19. 3. 2024 • Jak ve svých zprávách opakovaně uvádí významný analytik AG Thorson, nacházíme se na počátku významného "zlomu" ve zlatě podobného tomu z let 2004 - 2006. Jakmile tehdy zlato překonalo cenu 450 dolarů za unci, trh se už nikdy neohlédl zpět.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    fxstreet.czCena zlata stále stoupá. Zásadní vliv na růst má Čína i státní dluh USA

    Cena zlata stále stoupá. Zásadní vliv na růst má Čína i státní dluh USA19. 3. 2024 • Mimořádně silná poptávka po zlatě čínské centrální banky i soukromého sektoru v posledních dvou letech zvyšuje cenu zlata. Ta trhá rekordy a dávno překročila magickou hranici dvou tisíc dolarů za unci. Podle odborníků je to teprve začátek.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czŠedá eminence zlato

    Šedá eminence zlato19. 3. 2024 • Ekonomické sankce uvalené na Rusko směřují na lodní dopravu a obchod, ale trhu se zlatem se z velké části nedotkly. Po přepadení Ukrajiny přerušila Velká Británie, centrum světového obchodu s fyzickým zlatem, veškerý dovoz zlata z Ruska. Také Spojené státy a Kanada se ruského zlata ani nedotknou. Ale jiné státy zábrany nemají.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czCena zlata pod vlivem politiky Federálního rezervního systému

    Cena zlata pod vlivem politiky Federálního rezervního systému19. 3. 2024 • Primárním účelem držení nebo investování do zlata je chránit své portfolio před vysokou inflací. Zlato bylo považováno za inflační zajištění.

    2 minuty čtení na kryptomagazin.cz

    kryptomagazin.czGrummes: Cena zlata do léta dosáhne 2 535 dolarů

    19. 3. 2024 • Trh se zlatem po dosažení rekordních maxim nadále konsoliduje. Jeden z tržních stratégů uvedl, že drahý kov však zamíří výše.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    kurzy.czZlato zažívá pullback ze svého rekordního maxima

    Zlato zažívá pullback ze svého rekordního maxima19. 3. 2024 • Po hlubokém proražení 50denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA) zažilo zlato mohutný vzestup a na začátku března dosáhlo nového historického maxima 2 195 bodů. Od té doby však zlato prochází drobnou korekcí směrem dolů, protože se přiblížilo...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato zažívá pullback ze svého rekordního maxima

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czBulhaři jsou prý v lásce ke zlatu třetí v Evropě. Opravdu?

    Bulhaři jsou prý v lásce ke zlatu třetí v Evropě. Opravdu?18. 3. 2024 • Bulharsko se údajně ukazuje jako překvapivý lídr v oblasti vlastnictví zlata obyvatelstvem. Podle tamního finančního experta Maxe Baklayana si zajistilo si pozici mezi třemi nejlepšími zeměmi v Evropě, pokud jde o množství zlata na hlavu. Jenže přesná čísla expert neuvádí, takže jej musíme brát s rezervou.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    seznam.czVenezuela má největší zlaté rezervy v Latinské Americe

    Venezuela má největší zlaté rezervy v Latinské Americe18. 3. 2024 • Přestože zlato již neslouží k zajištění měny, většina národních bank stále uchovává nemalé zlaté rezervy.

    1 minuta čtení na seznam.cz

    kryptomagazin.czBitcoin již překonal zlato v alokaci portfolia investorů banky JPMorgan

    Bitcoin již překonal zlato v alokaci portfolia investorů banky JPMorgan18. 3. 2024 • Analytici JPMorgan uvedli, že po zohlednění volatility již alokace bitcoinu v portfoliích investorů předstihla alokaci zlata.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    kryptomagazin.czJak na investice do zlata: Kde zlato bezpečně koupit v roce 2024

    Jak na investice do zlata: Kde zlato bezpečně koupit v roce 202418. 3. 2024 • Investice do zlata mohou investorům pomoci rozložit své portfolio mezi více druhů aktiv. V tomto článku si tuto komoditu blíže představíme.

    2 minuty čtení na kryptomagazin.cz

    zlato.czZlatá vyhlídka podle JPMorgan Chase? Letos až na 2 500 dolarů za unci

    Zlatá vyhlídka podle JPMorgan Chase? Letos až na 2 500 dolarů za unci17. 3. 2024 • Uprostřed minulého týdne se jedněmi z nejcitovanějších staly výroky Natashy Kanevy, šéfky komoditního výzkumu americké banky JPMorgan Chase v rozhovoru pro Bloomberg TV. Označila zlato za nejlepší komoditu, což vyvolalo diskusi o jeho potenciálu vyšplhat se ještě výš.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZnamená růst akcií i zlata zároveň bublinu, která splaskne?

    Znamená růst akcií i zlata zároveň bublinu, která splaskne?16. 3. 2024 • V mimořádném finančním jevu jsou ceny akcií i zlata na rekordních výšinách současně, což signalizuje možný neklid na akciových trzích. Historicky zlato sloužilo jako protipól akcií, jako bezpečné úložiště během finančních otřesů. Obvykle získávalo hodnotu, když akcie klesaly, i když se už vyskytly případy, byť vzácné, kdy obě třídy aktiv prudce vzrostly v tandemu.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czBitcoin se blíží magické hranici, následuje ho zlato

    Bitcoin se blíží magické hranici, následuje ho zlato16. 3. 2024 • Bitcoin po překonání rekordu i nadále vykazuje výrazný růst poptávky včetně Česka, kde objemy obchodů rostou dvojciferným tempem. Dalším milníkem bude halving v polovině dubna, nicméně je možné, že ještě do té doby překoná další psychologickou hranici 80

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).