ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    iprima.czNejvětší zlatý valoun všech dob se ani nevešel na váhu. Jeho cena byla astronomicky vysoká

    Největší zlatý valoun všech dob se ani nevešel na váhu. Jeho cena byla astronomicky vysoká18. 2. 2024 • Na konci 19. století zachvátila svět zlatá horečka. Dala by se vlastně přirovnat k nedávné kryptohorečce, v níž lidé vyměnili lopaty za grafické karty a síta za software počítačů. Každý chtěl najít kus toho svého zlatého štěstí a byl ochotný obětovat všechno možné. Dnes i peníze za opravdu velkou spotřebu elektrické energie. Když se ale podařil velký úlovek, mohlo to stát za to, jak v roce 1869 zjistili dva horníci z australské Victorie. John Deason a Richard Oates totiž narazili na největší zlatý nugget – jak se valounům říká v anglicky mluvících zemích – který dosud žádný jiný nález nepřekonal.

    2 minuty čtení na iprima.cz

    zive.czK extrakci zlata z elektronického odpadu lze využít materiál vyrobený ze syrovátky

    K extrakci zlata z elektronického odpadu lze využít materiál vyrobený ze syrovátky18. 2. 2024 • Ve světě, který je stále více závislý na technologiích, se elektronický odpad stává stále větším problémem. Vyřazená elektronika nejenže zabírá cenné místo na skládkách, ale představuje také ztracenou příležitost k získání drahých kovů,

    2 minuty čtení na zive.cz

    zlato.czVe světě kryptoměn a umělé inteligence zlato stále funguje. Lidé se jím chtějí zdobit

    Ve světě kryptoměn a umělé inteligence zlato stále funguje. Lidé se jím chtějí zdobit17. 2. 2024 • Evropská centrální banka během 14 měsíců desetkrát zvýšila úrokové sazby na současné 4,5 procenta. „Překvapivé je, jak dobře si při tom vedlo zlato, když správně mělo trpět,“ říká Fergal O'Connor z University College Cork. Proč je cena nejstarší komodity tak vysoká, když úrokové sazby jsou nejvyšší za dvě desetiletí a inflace slábne?

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czAnalytici: Cena zlata letos směřuje k rekordům

    Analytici: Cena zlata letos směřuje k rekordům16. 2. 2024 • Cena zlata v letošním roce podle analytiků směřuje k novým rekordům. Důvodem jsou deficity státních rozpočtů, které zůstávají od covidu nepřiměřeně vysoké. A pokud centrální banky začnou snižovat úrokové sazby, jde o impulz pro další silný růst ceny zlata, shodli se analytici ve svých komentářích pro ČTK. Zlato dosáhlo na konci loňského roku nejvyšší ceny v historii, když se na burze prodávalo za 2135 dolarů za troyskou unci. Poté mírně kleslo na 2006 dolarů, kde byla jeho cena i dnes odpoledne.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    newstream.czCo čekat od zlata v roce 2024? Budou padat rekordy

    Co čekat od zlata v roce 2024? Budou padat rekordy16. 2. 2024 • Cena zlata v letošním roce podle analytiků směřuje k novým rekordům. Důvodem jsou deficity státních rozpočtů, které zůstávají od covidu nepřiměřeně vysoké. A pokud centrální banky začnou snižovat úrokové sazby, jde o impulz pro další silný růst ceny zlata, shodli se analytici.

    3 minuty čtení na newstream.cz

    kryptomagazin.czNejlepší akcie těžařů zlata s vysokou dividendou pro rok 2024: Akcie, které překonají samotné zlato

    Nejlepší akcie těžařů zlata s vysokou dividendou pro rok 2024: Akcie, které překonají samotné zlato16. 2. 2024 • Nejlepší akcie těžařů zlata s vysokou dividendou pro rok 2024. Akcie, které výkonnostně překonají samotné zlato.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    enigmaplus.czZtracené nacistické zlato: Může být stále ukryté „v mokrých sejfech“?

    Ztracené nacistické zlato: Může být stále ukryté „v mokrých sejfech“?15. 2. 2024 • Časopis ENIGMA vás vtáhne do víru rozmanitých záhad a mystérií! Představujeme skutečné projevy paranormálních jevů, svědectví o UFO a nadpřirozené schopnosti lidí z různých koutů světa. Odhalujeme tvory, kteří by neměli existovat a konspirační teorie, jež možná rozkrývají skutečnou pravdu o našem světě.

    1 minuta čtení na enigmaplus.cz

    finex.czCena zlata klesá! Motor, který ji hnal nahoru se zastavil. Naopak prudce roste cena Palladia

    Cena zlata klesá! Motor, který ji hnal nahoru se zastavil. Naopak prudce roste cena Palladia15. 2. 2024 • Cena zlata klesla pod kritickou hranici 2 000 USD. Inflace v USA je vyšší, než se očekávalo, což změnilo očekávání investorů ohledně snížení sazeb Fedu a to nehraje zlatu do karet.

    2 minuty čtení na finex.cz

    kurzy.cz🥇 Zlato se po datech vrací nad 2 000 USD

    🥇 Zlato se po datech vrací nad 2 000 USD15. 2. 2024Zlato se obchoduje zpět nad úrovní 2 000 USD za unci. Neuspokojivé údaje o maloobchodních tržbách za leden ze Spojených států vytvářejí tlak na americký dolar a následně podporují drahé kovy. Mnohem hlubší než očekávaný pokles celkových maloobchodních ...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    kryptonovinky.czPřechod investorů od zlata k Bitcoinu? ETF na zlato letos krvácejí

    15. 2. 2024 • V roce 2024 spotové ETF na zlato zaznamenaly odlivy 2,4 miliardy USD, zatímco Bitcoinové ETF získávají nový kapitál.

    1 minuta čtení na kryptonovinky.cz

    fxstreet.czZlato kleslo pod psychologickou hranici 2 000 dolarů

    15. 2. 2024 • Zpráva o spotřebitelské inflaci ve Spojených státech, která byla zveřejněna v úterý a která byla silnější, než se oček...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czZlato spadlo do propasti

    14. 2. 2024 • Vítr změn. Zlato sestoupilo z nebes na zem kvůli obavám, že by Federální rezervní systém v roce 2024 nemusel přistoupi...

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czMilling-Stanley: Nepropásněte šanci. Zlato bude ještě dražší

    Milling-Stanley: Nepropásněte šanci. Zlato bude ještě dražší13. 2. 2024 • Fyzickým zlatem zajištěné fondy obchodované na burze (ETF) přestaly ovlivňovat jeho cenu. Obvykle bývaly jako důležitý zdroj poptávky po zlatě institucionálních i individuálních investorů cenotvorné, ale časy se změnily. Naposledy se investice do fondů zvýšily loni v dubnu, od té doby se stále snižují.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    nova.czInvestice do drahých kovů: Zlato je držák, stříbro je podhodnocené, říká odborník

    Investice do drahých kovů: Zlato je držák, stříbro je podhodnocené, říká odborník13. 2. 2024 • Jak to aktuálně vypadá s investicemi do drahých kovů, tedy hlavně do zlata a stříbra, zhodnotil v rozhovoru pro Snídani na TV Nova numismatik Jan Rožek. Poradil také s tím, jak mít vzhledem k případnému nákupu drahých kovů rozložené své investiční portfolio, kde nakupovat a jaké jsou možnosti uložení a zabezpečení. Na celý rozhovor se můžete podívat ve videu výše.

    1 minuta čtení na nova.cz

    kurzy.czChudáčkovi Pilíškovi zlato nejde na odbyt - Pilíšek (ZLATÉ REZERVY): Trh se zlatem je na začátku nového cyklu, cena unce kovu může stoupnout až na 3 000 USD

    Chudáčkovi Pilíškovi zlato nejde na odbyt - Pilíšek (ZLATÉ REZERVY): Trh se zlatem je na začátku nového cyklu, cena unce kovu může stoupnout až na 3 000 USD13. 2. 2024 • Sem tam ti to napíšu, nekecej. Zdraví, rodinu a vzdělání na prvních místech. Chudáčkovi Pilíškovi zlato nejde na odbyt - Pilíšek (ZLATÉ REZERVY): Trh se zlatem je na začátku nového cyklu, cena unce kovu může stoupnout až na 3 000 USD. Titulky názorů. Na těchto stránkách jsou názory našich uživatelů na vybraná finanční témata.

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).