ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czZlato nebude mít nouzi o kupce

    Zlato nebude mít nouzi o kupce8. 2. 2024Zlato má tu vlastnost, že s blížícím se začátkem měnové expanze Federálního rezervního systému roste. Pokud však centrální banka tento okamžik oddálí, hrozí, že drahý kov přijde o své předchozí zisky. Přesně to se stalo po zveřejnění statistiky zaměstnanosti v USA za leden. Snížení pravděpodobnosti prvního březnového snížení úrokové sazby z federálních fondů na méně než 20 % vedlo k poklesu kurzu XAU/USD. Býci na trhu se však překvapivě rychle vzpamatovali.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czPředstavuje bitcoin nové zlato?

    Představuje bitcoin nové zlato?8. 2. 2024 • V posledních letech jsou debaty o bitcoinu a zlatu jako prostředku úspor čím dál vášnivější, zvlášť kvůli rostoucí hod...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    novinky.czKašperské Hory bojují proti těžbě zlata

    8. 2. 2024 • V Kašperských Horách na Klatovsku odmítají těžbu zlata a wolframu. Tamější radnice řeší čtyři žádosti o průzkum území, mimo jiné od státního podniku Diamo. Nesouhlas už vyjádřili i zástupci šumavského národního parku a geofyzici, kteří v lokalitě mají jednu z nejcitlivějších seizmických stanic na světě. Rozhodnout musí ministerstvo životního prostředí.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    zlaterezervy.czCena zlata vykazuje od začátku roku rezistenci vůči poklesu (pravidelná zpráva)

    Cena zlata vykazuje od začátku roku rezistenci vůči poklesu (pravidelná zpráva)7. 2. 2024 • Robustní údaje z amerického trhu práce, jestřábí postoj FEDu nebo mnohem lepší než očekávaný americký HDP - žádná z uvedených zpráv nevyvolala výrazný výprodej zlata.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czČeská národní banka v nákupech zlata pokračovala i v lednu

    Česká národní banka v nákupech zlata pokračovala i v lednu7. 2. 2024 • Česká národní banka neustala v nákupech zlata ani v novém roce a tento týden zveřejnila informaci, že v lednu navýšila své zlaté rezervy o další 1,68 tuny vzácného kovu. Celkem tak své devizové rezervy ve zlatě navýšila na 32,35 tuny v aktuální hodnotě 2,1 miliardy amerických dolarů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato se blíží k psychologické úrovni 2000

    Zlato se blíží k psychologické úrovni 20007. 2. 2024Zlato nedokázalo dosáhnout nového vyššího maxima nad tvrdou lednovou rezistencí na úrovni 2 065, korigovalo níže a uzavřelo kolem 50denního exponenciálního klouzavého průměru (EMA) a podpůrné trendové linie z listopadu na úrovni 2 025.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato se blíží k psychologické úrovni 2000

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czStále stejný problém zlata. Koupit nebo počkat?

    Stále stejný problém zlata. Koupit nebo počkat?6. 2. 2024 • Pohled na zlato se odvíjí od toho, kdo se na něj dívá. Na jedné straně kupec, na druhé prodávající. Současná stabilní cena zlata nad hranicí 2 000 dolarů za unci, jako by nevyhovovala ani jedné z těchto stran. Jako by se trh dohadoval, zda je čas kupovat nebo prodávat. A při těchto úvahách nedochází k jednoznačnému závěru.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    finex.czZlato letos překoná historické maximum. Od stříbra si však můžete slibovat mnohem více!

    Zlato letos překoná historické maximum. Od stříbra si však můžete slibovat mnohem více!6. 2. 2024 • Očekává se, že ceny zlata a stříbra v roce 2024 porostou díky možným změnám měnové politiky USA. Nastala vhodná příležitost k nákupu drahých kovů?

    2 minuty čtení na finex.cz

    kryptonovinky.czInvestoři se přesouvají od zlata k Bitcoinu, tvrdí Woodová

    6. 2. 2024 • Cathie Woodová z ARK Invest tvrdí, že investoři přesouvají zlato do Bitcoinu, což podpořilo také spuštění spotových Bitcoin ETF.

    1 minuta čtení na kryptonovinky.cz

    kurzy.czKosočtvercová formace! Tentokrát bez čáry? - Zlato v zajímavé technické situaci

    Kosočtvercová formace! Tentokrát bez čáry? - Zlato v zajímavé technické situaci5. 2. 2024Zlato se samo sebou prodávalo v létě 2020, když ho COVID vystrašenci vyhnali na. Kosočtvercová formace! Tentokrát bez čáry? - Zlato v zajímavé technické situaci. Titulky názorů. Na těchto stránkách jsou názory našich uživatelů na vybraná finanční témata.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czNemusí být špatné, když se zlaté analýzy se rozcházejí s realitou

    Nemusí být špatné, když se zlaté analýzy se rozcházejí s realitou5. 2. 2024 • V poslední době je to s cenou zlata podivné. Navzdory růstovým trendům na grafech analytiků zůstává nálada mezi mnoha investory opatrná, ne-li přímo skeptická. Přesto skutečnost, že zlato je dva měsíce zaseknuté mezi 2 000-2 070 dolary za unci, není špatná věc. Ukazuje to totiž na odolnost zlata během turbulencí, kterých dnes věru není málo.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato v zajímavé technické situaci

    Zlato v zajímavé technické situaci5. 2. 2024 • Na zlatě sledujeme velmi zajímavou technickou situaci. Potenciálně můžeme hovořit o formaci talíř nebo obrácené formaci hlava a ramena. Při pohledu na rozsah této formace by se cíl pohyboval kolem 2110 dolarů za unci. Nejprve by však muselo dojít k ote...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato v zajímavé technické situaci

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    kryptomagazin.czCeny zlata klesají, Fed snižovat úrokové sazby hned tak nebude

    Ceny zlata klesají, Fed snižovat úrokové sazby hned tak nebude5. 2. 2024 • Ceny zlata v pondělí v asijském obchodování klesly a prohloubily ztráty z předchozího týdne. Fed s brzkým snižováním sazeb nepočítá.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    zlato.czRekordní zlatý tip v anketě LBMA je 2 405 dolarů za unci

    Rekordní zlatý tip v anketě LBMA je 2 405 dolarů za unci4. 2. 2024 • Londýnská asociace trhu se vzácnými kovy LBMA i letos vypsala tipovací soutěž na cenu zlata. Přihlásilo se 26 expertů ze čtyř světadílů a pro autora nejpřesnějšího tipu čeká tradiční prémie v podobě unce zlata od švýcarské rafinerie MKS PAMP.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czKdo se o úspory hodně bojí, víc riskuje, že o ně přijde

    Kdo se o úspory hodně bojí, víc riskuje, že o ně přijde3. 2. 2024 • Naivní důchodci nežijí jen u nás, ale také v USA. FBI nyní upozornila na nový druh podvodu, který využívá osvědčeného tvrzení, že investice do zlata a jiných drahých kovů je bezpečnou volbou zvláště během očekávaného hospodářského poklesu.

    3 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).