ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czIntradenní Price Action patterny na zlatě 5.7.2024

    5. 7. 2024Zlato (XAU/USD): Tato komodita je na 30minutovém grafu v rostoucím trendu několik hodin. Vytvořila se formace večerní hvězda (Evening Star) na lokální rezistenci. Cena je tak připravena na pokles a mohli bychom uvažovat o short pozici. Blížící se fundamentální zprávy by neměly ovlivnit vývoj tohoto trhu. Někteří obchodníci mohou v pátek uzavírat své pozice, což by mohlo dostat tento trh pod tlak.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czObavy Asie dál diktují cenu zlata

    Obavy Asie dál diktují cenu zlata4. 7. 2024 • Viditelné fronty kupujících, kteří čekají, až si také pořídí kousek žlutého kovu, se tvoří před bankami v zemích jihovýchodní Asie už měsíce. Tyto scény podtrhují rostoucí pocit ekonomické a geopolitické nestability, která rozvlnila region, píše South China Morning Post.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czCena zlata může brzy prorazit na úroveň 2 365 dolarů, naznačují to tyto signály

    Cena zlata může brzy prorazit na úroveň 2 365 dolarů, naznačují to tyto signály4. 7. 2024 • Směr vývoje zlata by mohly ovlivnit nadcházející data z USA, která by v případě oslabení dolaru mohla vést k novým rekordním cenovým maximům.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    dumfinanci.czPodaří se zlatu vrátit na maximální hodnoty ve druhé polovině roku?

    Podaří se zlatu vrátit na maximální hodnoty ve druhé polovině roku?4. 7. 2024Zlatu se relativně daří. Od začátku roku zaznamenalo silný růst o 14 %. Tento růst jistě potěšil držitele žlutého kovu. Všichni ostatní by však měli zpozornět, protože růst zlata nemusí být dobrou zprávou pro ekonomiku. Zlato je především bezpečný přístav, nikoliv investiční příležitost sama o sobě. Zvýšená poptávka po zlatě tedy znamená větší potřebu ochrany ze strany investorů.

    2 minuty čtení na dumfinanci.cz

    fxstreet.czZlato hlasuje pro republikány

    4. 7. 2024 • Pokud zlato dokázalo odolat tlaku silného dolaru a vysokým výnosům amerických státních dluhopisů, jak vysoko může vyst...

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZLATO posiluje o téměř 1,3 % na pozadí oslabení amerického dolaru a zlepšující se nálady na trhu s kovy

    ZLATO posiluje o téměř 1,3 % na pozadí oslabení amerického dolaru a zlepšující se nálady na trhu s kovy3. 7. 2024 • Slabší údaje z americké ekonomiky zvýšily očekávání trhu ohledně možného snížení úrokových sazeb ze strany Fedu. Nejslabší údaj ISM služeb od května 2020, signalizující kontrakci (pod 50 bodů), vyvinul tlak na dolar

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czZájem o zlaté akcie v Evropě stoupl, ale není jisté, zda je to trend

    Zájem o zlaté akcie v Evropě stoupl, ale není jisté, zda je to trend3. 7. 2024 • Investice do papírového zlata v největším evropském fondu Xetra se snížily na 176 tun. Od začátku roku tak poklesly o 23 tun. Jako papírové zlato se označují cenné papíry kryté fyzickým zlatem.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato hledá směr v klesajícím trojúhelníku

    Zlato hledá směr v klesajícím trojúhelníku3. 7. 2024 • Cena zlata (XAU/USD) se na 4hodinovém grafu obchoduje v klesajícím trojúhelníku a aktuálně se nachází poblíž rezistence formace kolem hladiny 2340,00 USD, která zároveň koresponduje s klouzavým průměrem SMA 200. Nyní bude důležité, jakým směrem cena tuto formaci prorazí a tím dojde k zahájení nového krátkodobého trendu. Dojde tedy k průrazu zmiňované rezistence nebo se naopak dočkáme odrazu a následnému poklesu zpět směrem k supportu formace?

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato si zpívá vlastní písničku

    Zlato si zpívá vlastní písničku2. 7. 2024 • Oznámený pokles meziroční inflace v USA na 2,6 procent s cenou zlata nijak nezahýbal. Teoreticky by mohla růst, protože na Wall Street už zase zvažují dvojí pokles úrokových sazeb centrální banky (Fed), ale nestalo se nic.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czPodle UBS může unce zlata stát 4 000 dolarů, a nebude to až tak velké překvapení

    Podle UBS může unce zlata stát 4 000 dolarů, a nebude to až tak velké překvapení1. 7. 2024 • Švýcarská banka UBS se nebojí. Především její analytici, kteří už v dubnu předpověděli, že cena zlata se klidně může zdvojnásobit až na 4 000 amerických dolarů za unci. A proto svým klientům vzkázali, že na investici do zlata stále ještě není pozdě.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    investicniweb.czCena zlata se pohybuje v relativně úzkém pásmu "do strany", čeká se na rozhodující proražení

    Cena zlata se pohybuje v relativně úzkém pásmu "do strany", čeká se na rozhodující proražení1. 7. 2024Zlato se od dubna obchoduje v úzkém rozpětí. Jeho cena se minulou středu odrazila od podpory těsně nad 2 290 USD za unci, která funguje jako spodní hranice pásma a poskytuje silnou oporu. Tento pohyb naznačuje neutrální výhled ve střednědobém horizontu, v kratším období by cena mohla v rámci vymezeného rozpětí mírně růst.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    kurzy.czCo se děje na trhu se zlatem? (Zlato) (video)

    Co se děje na trhu se zlatem? (Zlato) (video)1. 7. 2024 • STÁHNĚTE SI SVŮJ GOLD EBOOK ZDE: ?? https://geolink.xtb.com/X2eAh ?? ANALYTICKÉ FÓRUM 2024 – ODKAZ NA ZÁZNAM: ?? https://geolink.xtb.com/xbPnV ?? 0:00 Úvod 1:00 Analytické fórum 2024 2:28 Ponuka zlata 3:49 Dopyt po zlate 7:03 Nákupy Centrálnych Bánk

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    kurzy.czZlato se od dubna obchoduje v bočním pásmu

    Zlato se od dubna obchoduje v bočním pásmu1. 7. 2024Zlato se obchoduje na vyšší úrovni poté, co ve středu narazilo na podporu mírně nad úrovní 2 290. Tato zóna působí od dubna jako silná podpůrná bariéra a lze ji také považovat za spodní hranici bočního rozpětí, které od té doby obsahuje většinu...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czBanka ABN Amro se vydala proti zlatému proudu

    Banka ABN Amro se vydala proti zlatému proudu30. 6. 2024 • Opět se potvrdilo, že prezidentské volby v USA cenu zlata nijak zásadně neovlivňují, jak se snaží tvrdit někteří analytici. Prokázalo se to i po první předvolební debatě mezi úřadujícím šéfem Bílého domu Bidenem a exprezidentem Trumpem, která neměla na vývoj ceny zlata sebemenší dopad.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czEU rozšířila sankce proti Bělorusku o zákaz diamantů, zlata, uhlí či ropy

    EU rozšířila sankce proti Bělorusku o zákaz diamantů, zlata, uhlí či ropy30. 6. 2024 • Evropská unie včera rozšířila sankce proti běloruské ekonomice v reakci na podíl Minsku na ruské agresi proti Ukrajině. Podle komuniké Rady EU nová omezení zahrnují i zákaz dovážet z Běloruska zlato, diamanty, helium, uhlí a ropu.

    5 minut čtení na fxstreet.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).