ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czSankce na Hongkong a Emiráty za obchod s ruským zlatem

    Sankce na Hongkong a Emiráty za obchod s ruským zlatem13. 6. 2024 • Spojené státy ve středu uvalily sankce na několik firem včetně bezpečnostní agentury VPower Finance Security z Hongkongu za napomáhání obchodu se zlatem vytěženým v Rusku. Nový seznam sankcí se zaměřuje na třetí země, které Rusko podporují.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czCeny zlata klesají kvůli nižšímu letošnímu počtu snižování sazeb

    Ceny zlata klesají kvůli nižšímu letošnímu počtu snižování sazeb13. 6. 2024 • Ceny zlata klesly vzhledem k výraznému snížení výhledu snížení úrokových sazeb ze strany Fedu, což pro žlutý kov představuje velkou výzvu.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    kurzy.czZlato zažilo obnovenou nákupní dynamiku

    Zlato zažilo obnovenou nákupní dynamiku13. 6. 2024 • Ve středu 12. června byly na pořadu dne dvě hlavní, trhy očekávané události. Inflační data za měsíc květen a rozhodování americké centrální banky o nastavení úrokových sazeb a predikce dalšího ekonomického vývoje.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czNerozluštitelné pohyby zlata přes české hranice

    Nerozluštitelné pohyby zlata přes české hranice12. 6. 2024 • Již třetí měsíc v řadě je Česká republika podle dat Českého statistického úřadu (ČSÚ) čistým vývozcem zlata. Nejčerstvější údaje za duben říkají, že dovezeno bylo 182 kilogramů surového zlata, vyvezeno 376 kilogramů zlata. Na první pohled by to nasvědčovalo tomu, že čeští investoři využívají vysoké ceny vzácného kovu a dávají ho do oběhu.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czBanka UBS tvrdí, že zlato je třeba kupovat, ne prodávat

    Banka UBS tvrdí, že zlato je třeba kupovat, ne prodávat12. 6. 2024 • Analytici UBS v pondělní zprávě doporučují, že nedávné poklesy ceny zlata jsou příležitostí k nákupu, nikoli k prodeji.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    zlato.czVietnamské banky zájemcům o předražené zlato denně hlasí: Vyprodáno

    Vietnamské banky zájemcům o předražené zlato denně hlasí: Vyprodáno11. 6. 2024 • Od 3. června, kdy vietnamská vláda povolila prodej zlata soukromým osobám prostřednictvím čtyř bank za státem stanovenou cenu, zavalili lidé jejich pobočky. Čekají ve frontách hodiny, ale často se odpoledne dozvědí, že je vyprodáno. Dostanou však pořadový lístek na nákup zlata následující den za stejnou cenu. Ten ovšem nemusí platit.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato připravilo long obchod na supportu obchodního pásma

    11. 6. 2024 • Cena zlata (XAU/USD) na denním grafu momentálně přiblížila k supportu obchodního pásma kolem psychologické hladiny 2300,00 USD. Najdou kolem současných úrovní znovu sílu býci a bude pokračovat rostoucí trend nebo se naopak dočkáme prolomení supportu a následné změny trendu?

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    kryptomagazin.czČína nakupuje zlato a zbavuje se amerických státních dluhopisů

    Čína nakupuje zlato a zbavuje se amerických státních dluhopisů11. 6. 2024 • ínská centrální banka, People's Bank of China (PBOC), posledních 17 měsíců potichu, ale vytrvale, hromadí zlaté rezervy.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    zlato.czJe zlato jen náladová slečna?

    Je zlato jen náladová slečna?10. 6. 2024 • Je to sice jen první důkaz, ale mohl by se složit do série nepřímých důkazů, které by potvrdily dosavadní názory. Teorii o tom, že v současnosti diktuje cenu zlata Asie. Byla to však skutečně zmínka o tom, že čínská centrální banka po 18 měsících nekoupila žádné zlato, co srazilo jeho cenu pod 2 300 dolarů za troyskou unci?

    3 minuty čtení na zlato.cz

    investicniweb.czCena zlata se propadla o více než 4 %. Bude pokles pokračovat?

    Cena zlata se propadla o více než 4 %. Bude pokles pokračovat?10. 6. 2024 • Cena zlata se v pondělí během obchodování v Asii vyrovnávala se s výraznými ztrátami z minulého týdne. Před zasedáním FOMC a klíčovými údaji o inflaci, které budou zveřejněny tento týden, sílily obavy z delšího období vysokých úrokových sazeb v USA.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    kurzy.czCena zlata se v pátek propadla o více jak 4 %

    Cena zlata se v pátek propadla o více jak 4 %10. 6. 2024 • Ceny zlata se dnes v asijském obchodování pohybovaly v rovnoměrném až nízkém pásmu a vyrovnávaly se s výraznými ztrátami z minulého týdne, protože před zasedáním Federálního rezervního systému a klíčovými údaji o inflaci, které mají být zveřejněny...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czPokles cen drahých kovů, je současná „rally“ u konce s dechem?

    Pokles cen drahých kovů, je současná „rally“ u konce s dechem?9. 6. 2024Zlato, stříbro a měď byly ještě nedávno uprostřed silného „býčího“ trhu. S každým dalším nárůstem zájmu investorů tak kovy posouvaly svoje historická maxima. Poslední týdny ovšem přinesly určitou korekci cen a nabízí se otázka, zda současný vývoj předznam

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czPro obří zlatý poklad se do Karibiku potopí Kolumbie (2.)

    Pro obří zlatý poklad se do Karibiku potopí Kolumbie (2.)8. 6. 2024 • Včera jsme psali o tom, že na palubě legendární španělské vlajkové lodi San José, která se v roce 1708 potopila během potyčky s Brity, se nachází přibližně 200 tun zlata, stříbra a smaragdů. Dnes příběh dokončíme.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZLATO klesá o více než 2 %

    ZLATO klesá o více než 2 %7. 6. 2024Zlato se dnes obchoduje o více než 2 % níže a v jednu chvíli dosáhlo nejnižší úrovně od 9. května. Pokles byl původně vyvolán zveřejněním údajů z Číny, které ukázaly, že Čínská lidová banka v květnu zastavila nákupy zlata

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czPro obří zlatý poklad se do Karibiku potopí Kolumbie (1.)

    Pro obří zlatý poklad se do Karibiku potopí Kolumbie (1.)7. 6. 2024 • Možná to nebude trvat příliš dlouho a po 300 letech na dně Karibiku se vynoří první artefakty poklad ze „svatého grálu lodních vraků“ v hodnotě 17,5 miliardy dolarů (398, 8 mld. korun). Předpokládá se, že na palubě legendární španělské vlajkové lodi, která se potopila během potyčky s Brity v roce 1708, se nachází přibližně 200 tun zlata, stříbra a smaragdů.

    4 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).